Oud-besturendag 2012

Een vereniging als Catena dient bestuurd te worden. Dat gebeurt dan ook al meer dan 60 jaar door vrijwilligers die net een stapje meer doen om te zorgen dat de rest bier kan drinken en wat niet. In november hebben we deze mensen in het zonnetje gezet met een borrel en een feest.

Ik ben blij om te melden dat de opkomst hoog was. Sommigen kwamen alleen en anderen hadden met een heel oud bestuur afgesproken. Natuurlijk was het laatste tien jaar goed vertegenwoordigd, maar ook de opkomst andere jaren was top. Er was uit elk decennium wel iemand. Leuk om te horen was dat verschillende mensen via deze dag voor het eerst met Stichting Reünistenfonds Horus in aanraking gekomen. Ik hoop ze vaker terug te zien op een van onze reünistendagen!

Vanaf 16:00 begon het al snel goed vol te lopen en rond etenstijd hadden we zo´n zestig eters. De keukenbrigade die eerst nog met 30 man rekening had gehouden moest aan de bak! Het nieuwe lopend buffet concept viel in de smaak, sterker nog, bijna al het eten ging op! Daarna was er tijd om rond te wandelen, de tijdslijn te bestuderen, de slideshow met foto’s te bekijken en vooral bij te kletsen. Vanaf een uurtje of tien gingen de voetjes van de vloer voor de disco en de glazen op elkaar voor de cocktailbar. Gelukkig was er op de entresol ook nog een plekje voor de leden van weleer om lang bij te kletsen. Het was leuk om te zien dat we mensen konden verleiden om lang te blijven hangen!

Persoonlijk heb ik een aantal verhalen gehoord en mensen ontmoet die voor mij de dag uniek maken. Ik heb de, zoals het hoort zelfbenoemde, stichters van het CCC ontmoet. Zij hadden zo genoeg van voor het krappe budget koken dat normaal voor een normale mensa. Ik hoorde zelfs het gerucht dat er misschien door hun een reüniemaaltijd zal worden gekookt. Ook kwam er het verhaal over een verdwenen schilderij dat voor mij helemaal nieuw was. De mysteries van de geschiedenis! Als laatste hoogtepuntje moet ik ook de gulheid van de bezoekers roemen. Met onze ‘de centen van de Sint’ donatie actie is al meer dan 200€ aan donaties opgehaald!