Nieuwsbrief Augustus 2018

Ieder jaar is het toch weer spannend, haalt Catena genoeg eerstejaars binnen in de EL CID-week? Dit jaar zijn er in de introductievijfdaagse 112 nieuwe eerstejaars ingeschreven. Bijna 10% van het totaal – valt toch tegen als ik bedenk dat Catena in 1990 met 30% groeide! 😉

Dit jaar heeft het Horusfonds ook een vijftigtal nieuwe reünisten kunnen verwelkomen. Gezien het grote aantal (kortings-)leden van Catena denken we dat dit de komende jaren flink kan toenemen. Ken je nog iemand uit je actieve tijd die roemt nog steeds lid te zijn? Suggereer dan eens het reünistschap! Je blijft welkom op Catena en je kunt dat lidmaatschapsgeld nu aan het Horusfonds te doneren! Win-win toch?

Graag wijs ik nog op onze kalender in deze nieuwsbrief voor dit studiejaar. We organiseren een aantal nieuwe activiteiten zoals het welkomstdiner, het carrière event en de reüquiz. Schrijf de data alvast in je agenda!

Ik wens iedereen weer veel leesplezier,

Peter Nederpel,
Voorzitter Stichting Reünistenfonds Horus


Op 1 september organiseert Catena het gratis eendaags duurzaam festival BASIL: Catena Open Air in Park Matilo te Leiden. Twee jaar geleden was de eerste editie van BASIL: Catena Open Air. Het festival biedt een podium voor duurzame initiatieven en promoot een groene leefwijze. Daarbij is het festival zelf duurzaam opgezet met als doel zo min mogelijk druk op het milieu en de omgeving te zetten. BASIL: Catena Open Air opent met lezingen en verschillende workshops die in het teken staan van duurzaamheid. Daarnaast zullen er eetkraampjes en een pop-upmarkt zijn. Catena zou Catena niet zijn zonder ruig randje en daarom sluit BASIL af met verschillende bands, van ska tot metal, en DJ’s.

Namens de Airco

 


Jaarkalender Horus ’18/’19

Basil: Catena Open Air
zaterdag 1 september, in Park Matilo

Welkomstdiner voor nieuwe reünisten
zaterdag 22 september 2018

Haring met Oudzit
zaterdag 17 november 2018

Nieuwjaarsborrel
zaterdag 12 januari 2019

Carrière-event
zaterdag 16 maart 2019

Iets geheel nieuws op de agenda dit jaar: een dienst van de reünisten naar de leden. Leden kunnen voor een klein bedrag naar een dag vol lezingen, met lunch en professionele LinkedIn-foto! Mocht u willen helpen, dan horen wij het graag op secretaris@horusfonds.org!

Reünistenpubquiz ‘Reüquiz’
zaterdag 25 mei 2019

Reünistendag
zaterdag 19 oktober 2019


Toelichting verplaatsing Reünistendag

Zoals het u misschien is opgevallen in de komende jaarplanning hebben wij ervoor gekozen om de Reünistendag 2019 in oktober te houden. We hebben een aantal redenen voor deze wijziging. Het is ons opgevallen dat onze mei datum vaak concurrentie heeft van andere activiteiten in de regio, zoals de Marathon van Leiden en Keltfest. Daarnaast is het een maand waarin veel mensen bezig zijn met het afronden van zaken op werk, en derhalve wat minder tijd hebben voor zo’n dag. We willen dan ook graag experimenteren met een nieuwe datum om te kijken of dat het aantal aanwezigen verhoogt. We zien u graag bij een van onze andere activiteiten en de Reünistendag op 19 oktober 2019.


Welkomstdiner op 22 september

Dit jaar begint Horus met iets nieuws: om onze nieuwste reünisten te verwelkomen, organiseren wij een heus welkomstdiner. Onder het genot van een overheerlijke maaltijd (én uiteraard – voor wie dit wil – een drankje – voor wie) hopen wij de oud-Catenianen die de deur van de studentenvereniging net achter zich hebben dichtgetrokken snel weer te kunnen verwelkomen in de reünistengemeenschap.

Om te benadrukken dat uw Catena-tijd niet direct is afgelopen op het moment dat je het bestuur mededeelt dat u lid af wil worden, maar – weliswaar op een lager pitje – direct verdergaat in reünistenverband. En daarnaast is het natuurlijk ook gewoon enorm gezellig!

Bent u reünist geworden ná 1 september 2016? Dan nodigen we ook jou van harte uit om op zaterdag 22 september 2018 om 18:00u naar Catena te komen voor ons Welkomstdiner!

Aanmelden kan via dit formulier, en kan tot 19 september. De kosten bedragen €12,50 voor degenen die graag een glaasje wijn bij het eten drinken, en €7,50 voor zij die het liever zonder alcohol doen.

Hopelijk tot dan!


Gezocht: personen met interesse in Catena, haar leden en de reünisten.

Stichting Reünistenfonds Horus zoekt nieuwe bestuursleden! Er wordt één keer per maand vergaderd (met aansluitende borrel!) en bij activiteiten wordt van alle bestuursleden gevraagd om mee te denken en te helpen. Daarnaast heeft een deel van het bestuur een specifieke functie. De vacature voor een specifieke functie is:

Redacteur Web en Social Media (ong. 4 uur per maand)
De redacteur social media is verantwoordelijk voor onze zichtbaarheid op het internet. Hieronder vallen de bestaande Facebook groep en pagina, de website (www.horusfonds.org) en eventuele toekomstige andere digitale manieren om ons te presenteren.


We zoeken ook vrijwilligers!

Het Horusfonds is een bruisende en actieve stichting, die haar best doet om de reünisten van VSL Catena zo goed mogelijk te bedienen met activiteiten en informatie, om de band tussen vereniging en oud-lid toch niet helemáál door te snijden. We hebben immers allemaal een fantastische tijd gehad op Catena, nietwaar?

En dat brengt ons op het volgende punt, want we gunnen dat ook graag aan de volgende generatie. Stichting Horusfonds probeert vanuit jarenlange ervaring de huidige generatie Catenianen te helpen waar dat kan. Of dat nu gaat om het organiseren van de reünistendag, of ondersteuning bij bestuurstaken en het pand: op de achtergrond speelt het Horus een grote rol!

We kunnen dat echter niet alleen en kunnen uw hulp daarom goed gebruiken. Zowel financieel (zie hieronder), als in daad. Misschien heeft u concrete ideeën om de gloednieuwe carrière-events in goede banen te leiden, vanuit uw professionele werkzaamheden of gewoon uw levenservaring?

Of wellicht wilt u een beetje betrokken blijven bij Catena, zonder meteen in een commissie te stappen? Cocktails shaken, helpen met op- en afbouwen of alleen maar bardraaien: we zijn met alle hulp en ervaring geholpen!

We horen het dus graag als u bereid bent om ons een handje te helpen. Neem dan graag contact op met secretaris@horusfonds.org en misschien drinken we binnenkort de overgebleven drank op na een geslaagde activiteit!


Wij hebben uw steun nodig!

De Stichting Reünistenfonds Horus is nu een aantal jaren zelfstandig en we zijn hard op weg om ook financieel zelfstandig te worden!
Naast de vier maal per jaar een nieuwsbrief, de reünistendag en de reünistenquiz zouden we graag meer doen. Daar hebben we uw hulp bij nodig!

Daarom willen we vragen om het online machtigingsformulier uit te printen, in te vullen en op te sturen. Dat kan nu makkelijk HIER online! Eventueel kunnen we u ook een formulier (met retour postzegel) toesturen. Neem hiervoor contact op met secretaris@horusfonds.org.