Over ons

Op 26 oktober 2010 is Stichting Reünistenfonds Horus (her-)opgericht, speciaal voor de reünisten van VSL Catena. Elke derde zaterdag van mei organiseren wij de reünistendag, een dag waarop je met je vrienden van toen niet alleen de dansvloer weer eens onveilig kunt maken, maar ook een avond waarop je heerlijk kunt genieten van een diner met bijpassende wijnen. Verder organiseren we gedurende het jaar diverse horus-borrels, doelgroepdagen, zoals de oud-besturendagen in november 2012 en 2017, en activiteiten in samenwerking met externe partijen, zoals de Alumnidag, de Nacht van de Kunst en Kennis en de Museumnacht.

Niet alleen houden wij ons bezig met het organiseren van activiteiten, ook beheren wij het reünistenbestand en proberen we dit bestand up-to-date te krijgen. Deze taak is lastiger dan je misschien denkt: in de afgelopen 60 jaar is namelijk niet altijd evenveel aandacht geweest voor het bijhouden van een adressenbestand van leden en oud-leden. Verder archiveren wij alles wat we van reünisten binnen krijgen, zodat ons nageslacht kan terugvinden hoe het er ‘in die goede oude tijd’ op Catena aan toe ging.

Een deel van het curatorium van 2017. V.l.n.r. Ton Rovers, Mathilde Koetsier, Louise Hoppel, Tessi Marks, Anneke van Hees, Peter Nederpel, Fréderique van ‘t Klooster, Mariska Krikken. Niet op de foto: Edgar vd Burgt.

Het curatorium van Stichting Reünistenfonds Horus bestaat uit een combinatie van reünisten en ouderejaars leden die over het algemeen allemaal hun studententijd al achter zich hebben gelaten, maar het stiekem toch nog wel leuk vinden om eens per maand op Catena af te spreken om naast het bierdrinken te vergaderen. Deze groep enthousiaste mensen bestaat sinds maart 2019 uit:

Voorzitter: Anneke van Hees
Penningmeester: Liesbeth Hondelink
Secretaris: Roos ter Elst
Beheerder Ledenadministratie: Judith van Nie
Hoofd PR & Nieuwsbrief: Tim Engelbart
Algemeen lid: Ton Rovers
Secretaris Catena 20/21: Roos Beijer

Elk jaar vindt eind maart de bestuursraadvergadering plaats. Naast de curatoren bestaat de bestuursraad uit oud-curatoren en een aantal leden van Catena die door de algemene ledenvergadering van Catena worden verkozen. Tijdens de bestuursraadvergadering legt het curatorium verantwoording af aan de overige bestuursraadleden en worden de activiteiten van het komende jaar besproken.

Enthousiast geworden? Na drie aansluitende jaren lid te zijn geweest van Catena kun je al reünist worden! Na het inleveren van een getekende opzegging van je lidmaatschap bij het bestuur, word je, zonder bezwaarbericht, opgenomen in ons reünistenbestand. Een aantal keer per jaar ontvang je de nieuwsbrief met leuke weetjes en de komende activiteiten. Verder mag je kosteloos nog twaalf keer per jaar Catena binnen.

Wij hebben jouw steun nodig!
De Stichting Reünistenfonds Horus is nu een aantal jaren zelfstandig en we zijn hard op weg om ook financieel zelfstandig te worden! Naast de vier maal per jaar een nieuwsbrief, de reünistendag en de ouwelullenborrels zouden we graag meer doen. Daar hebben we jouw hulp voor nodig! Daarom willen we vragen om het online machtigingsformulier in te vullen en op te sturen. Dat kan nu makkelijk HIER online!

Ook kan je het hele jaar door een donatie storten op ons rekeningnummer: NL92TRIO0198422164, zodat wij alle bovengenoemde activiteiten kunnen blijven organiseren. Stichting Reünistenfonds Horus heeft namelijk geen betalende leden en kan alleen blijven bestaan met behulp van jullie donaties.