Reünistendag 2012: “Mexico”

Wat mij ieder jaar weer opvalt na een reunistendag is, als iemand vraagt hoe het was, dat ik moet zeggen: “Je had er bij moeten zijn!”. De ervaring om gewoon met leden uit het verleden van Catena te kunnen spreken is een goede manier om in te zien waarom Catena belangrijk was, is en gaat zijn voor de leden. Wat tevens opvalt is hoe weinig verschil er is tussen de leden van 40 jaar geleden en die van nu. Ook dat maakt de reünistendag een gezellige aangelegenheid waar je bij moet zijn omdat oudere en jongere reunisten het nog prima met elkaar kunnen vinden.

Dit jaar was de reunistendag om meerdere redenen bijzonder. Ten eerste omdat de Stichting Reünistenfonds Horus dit jaar veel nieuwe enthousiaste leden erbij heeft gekregen die voor het eerst een reunistendag mochten organiseren. Ten tweede omdat het een lustrumjaar is waardoor we extra aandacht aan ieder detail hebben gegeven. En als laatste hebben we dit keer iedereen die al 5 jaar of langer lid is uitgenodigd, omdat er tussen oud-leden en reünisten zoveel lidjaren overlap zit dat er geen harde grens bestaat.

Het Thema “Mexico” kwam terug in de welkoms-tequila, de foto galerie, de salsa muziek het 5-gangendiner en de versieringen zodat het ook prima paste bij de zonnige dag. s’Middags konden we al enkele reünisten uit de jaren 50 en 60 verwelkomen die altijd mooie verhalen hebben uit de vorige periode dat Catena een grote en bloeiende vereniging was, zoals we nu ook zijn. Het moge duidelijk zijn dat het Catena van nu ook bij hen veel lof oogst. Een glaasje tequila plus een volle emmer Sangria hielp de tongen wel los te maken, en er was een tafel vol tapas-hapjes voor de eerste trek.

Het 5-gangen diner was voor de gelegenheid gedekt met echt tafellinnen en een volledig couvert. Natuurlijk werd voor iedere gang ook een schoon wijnglas gebruikt. Dit maakte de hele ervaring van o.a. tortilla met forel, doperwtenmousseline, huisgemaakte falafel, maissoep, op de huid gebakken zeebaars, empanadas, lamsrack, romige quinoa en citroen parfait een restaurantwaardige ervaring. Om een reünist te quoten: “Dit is luxe, vroeger kregen we een bakje pinda’s”.

Na het diner begon Catena goed vol te lopen met reünisten uit 60 jaar Catena en had iedereen weer veel bij te praten. Het dixomeubel was naar beneden gehaald zodat makkelijk de oude klassiekers aangevraagd konden worden. De happenbar werd ouderwets van achter de bar geregeld en er waren boven eenmalig de oude cocktails van vroegâh te verkrijgen. Tot de late uurtjes is er gedanst, en niet alleen door jongerejaars! Al met al een prima geslaagde reünistendag.

Omdat er simpelweg teveel mensen hebben meegeholpen deze dag een succes te maken (en ik niemand wil vergeten) wil ik namens de Stichting Reüistenfonds Horus bij deze iedereen nogmaals bedanken voor de hulp bij de voorbereidingen en hun inzet op de dag zelf!