Reünistendag 2013: “Vroeger was alles beter”

“Vroeger was alles beter”

18 Mei was het weer de jaarlijkse Reünistendag en leden van de Stichting Reünistenfonds Horus hebben weer geprobeerd een bijzondere dag neer te zetten. Na het 12e lustrum van 2012 is het weer 4 jaar een uitdaging om er zelf iets bijzonders van te maken, maar helaas viel de reünistendag dit keer in het Pinksterweekend dus het was niet zo druk als we hoopten. Ondanks dat is het een hele gezellige dag geweest waar jongere en oudere reünisten van hebben kunnen genieten.

We begonnen dit keer vroeger om ouders met (kleine) kinderen een kans te geven langs te komen. Om iedereen te vermaken waren er in thema diverse oudhollandse spelletjes neergezet zoals ballengooien, sjoelen en koekhappen. De vele aanwezige kinderen hebben zich prima vermaakt en het was een aparte beleving om een hele horde kleuters en peuters door Catena te zien rennen. Een ondernemend stel was stiekem de trap op geklommen en werden nog net op tijd uit het klushok gevist. Ik denk dat we wat toekomstige HKO’s onder de nieuwe aanwas hebben gevonden. Goede les voor volgend jaar, het pand nog beter kindbestedig maken! We houden de kindermiddag er zeker in.

Nadat we de ballen, jengastenen en sjoelschijven weer bij elkaar hadden gezocht in de soos was het tijd voor de borrel. Voor iedere bezoeker stond een glas Kir klaar (Prosecco met Creme de Cassis) en voor de kids limonade. Langzaam begonnen de bekende gezichten een plekje te zoeken en vertrokken de ouders met hun grut. Nu was het tijd voor de verhalen van Vroegâh.

Aan de staantafels en met de nootjes, kaas en worst binnen handbereik werd druk bijgepraat door diverse generaties reünisten, altijd weer een leuk weerzien. Naast enkele bekende gezichten uit de jaren ’60 waren er zowaar weer wat anderen die de weg naar de Kolfmakersteeg hadden weten te vinden. Toch anders dan het vertrouwde Rapenburg 127.

Het diner bestond dit keer uit een buffet met een los wijnarrangement, iets wat op de oud besturendag een groot succes was. Maar helaas was het nu minder druk door het pinksterweekend dus konden we het niet zo uitgebreid doen. Voor volgend jaar is al besloten weer een volwaardig diner te doen. Tijdens het eten heeft de zanggroep van Catena, Glie genaamd naar de televisie serie, een tweetal korte optredens verzorgd. Er was een wijnarrangement bij het eten waar dit keer een speciaal Horus glas gebruikt kon worden. Dit Horus glas was ook los verkrijgbaar, of werd gratis gegeven bij een machtiging voor een jaarlijkse donatie van 25 euro of meer. Deze donaties hebben wij hard nodig!

Na het eten kwam oud Catena DJ Herman ons vermaken met zijn uitstekende muzieksmaak, waarmee tot in de late uurtjes de reünistendag 2013 is afgesloten.

Hier staan de foto’s

Tot 17 Mei 2014!