Verslag Reunistendag 2017

Reünistendag, Zaterdag 20 mei 2017

Waarmee spelen kinderen van Catena Reünisten graag, wanneer ze met hun ouders meekomen naar de Reünistendag? Dat en andere komen aan de orde bij het organiseren van de jaarlijkse Reünistendag en het Reünistendiner. Afgelopen zaterdag 20 mei 2017, vanaf 16:00 uur was het weer tijd voor ons jaarlijkse festijn.

Het bleek gelukkig niet zo lastig. Kleurpotloden, posters van Frozen en Elsa, knip- plak- en knutsel-benodigdheden lagen klaar, ontbijtkoek om te koekhappen, zorgden ervoor dat de aanwezige groep kinderen zich prima heeft vermaakt!

Passend bij het logo met de roze katten van dit 13e Lustrum “65 jaar Catena: 1952-2017”, werden gasten welkom geheten met een Roze cranberry cocktail. Oude Almanakken uit ons archief werden bezichtigd en vele 13e Lustrum Almanakken werden meegenomen. Vervolgens deed iedereen mee in de Filmzaal aan de Catena-Reünisten-Quiz georganiseerd door Peter Nederpel, met vele leuke foto’s en vragen over vroeger, oude panden en gewoontes.

De kok voor het diner, had geheel in trend van de 2017 Lustrum kleur roze, het menu hierop aangepast en zo verschenen er vele roze lekkernijen op de tafels beneden in de Soos. Dat maakte het serveren makkelijker voor de bediening, maar het was vooral ook gezelliger om beneden te eten zodat mensen die tijdens het eten binnenkwamen, aan konden schuiven al aten ze zelf niet mee. Onze Stichting Reünistenfonds Horus had bij elke gang, geheel in stijl, passende Rosé wijnen en Rosé Port uitgezocht die goed in de smaak vielen, met de uitleg die erbij gegeven werd het diner een heuse wijnproeverij! Een mooi begin van de avond waar de alcohol nog rijkelijk zou vloeien.

Het eten was weer gruwelijk lekker met als voorgerecht: Roze bietjessoep met bietjeschips. Tussengerecht: frisse salade met vijg, parmaham en burrata met pistache om je vingers bij af te likken. Hoofdgerechten: Gebraden lam met groene asperges en puree van bataat, of Muntfalafel groene asperges en puree van bataat. Nagerecht: Raspberry meringue pie. En na het diner werd er nagetafeld onder het genot van thee, cappuccino, latte macchiato met superlekkere zelfgemaakte chocoladeflikken erbij.

De dixo met DJ Tijmen Troost was een succes en dat zorgde later op de avond voor een volle dansvloer met veel dansende mensen.

Volgend jaar, zet hem maar alvast in je agenda: Op zaterdag 26 mei 2018, vanaf 16:00 uur pakken we weer groots uit, met cocktailbar, een wie-weet-hoeveel-gangenmenu en nog veel meer! Dus zorg dat je erbij bent!